IMG 1704 1024×683 Ilu

Туристичка организација општине Куршумлије на 40. Сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Kуршумлија под слоганом „Kуршумлија – Прва престоница Стефана Немање“, богатом и разноврсном понудом представила је туристичке потенцијале на овогодишњем јубиларном, 40. Сајму туризма у Београду, који је одржан од 22. до 25. фебруара.

Домаћи производи и разнолике рукотворине наших суграђана као и богате манифестационе и културно-туристичке понуде, биле су разлог више да велики број присутних на сајму управо посети штанд Туристичке организације „Kуршумлија“.

В.д директор Туристичке организације Kуршумлије – Јасмина Савић, истакла је, да је ове године Kуршумлија у великом стилу представила туризам Kуршумлије али и да је тежиште промоције било на обележавању Јубилеја Беле цркве, односно 850 година од изградње првих задужбина Стефана Немање, манастира Свети Никола и Пресвета Богородица. Трећег дана сајма, у костимима Стефана Немање и његове жене Ане династију Немањића представили су Никола Гавриловић и Нина Јаковљевић.

Директорка ТО Куршумлија, Јасмина Савић, имала је бројне састанке са пословним партнерима у вези са туристичким развојем Kуршумлије.

Kуршумлија је са више од 1100 домаћих и иностраних излагача из 50 земаља и ове године заузела своје место на највећој туристичкој промоцији у овом делу Европе. Гост овогодишњег сајма била је Грчка, а пратећи програми као што су међународни сајам вина, хотелско-угоститељске опреме и сувенира учинио је да атрактивно дизајнирани штанд за промоцију Kуршумлије буде један од најпосећенијих на сајму. Прилику да виде туристичку понуду Kуршумлије имало је преко 70.000 посетилаца сајма.

Уз све то, посетиоци су имали прилике да на штандовима предузећа Планинка виде и комплетну понуду Луковске, Пролом бање и Ђавоље Вароши а највеће интересовање је било за коришћење ваучера за аранжмане у бањама Kуршумлије као и за све популарнију Kуршумлијску гитаријаду.

На штанду ТО Рашка, у суботу 24. фебруара, представници 7 општина и 3 града потписали су Уговор о оснивању Туристичке организације регије Копаоник. Оснивачи Туристичке организације регије Копаоник су: Општина Рашка, Општина Брус, Општина Куршумлија, Град Краљево, Општина Врњачка Бања, Град Крушевац, Општина Блаце, Општина Александровац, Општина Трстеник и Град Нови Пазар.