Naslovna

Туристичка понуда Куршумлије на 43. Међународном сајму туризма у Београду

43. Међународни сајам туризма под слоганом „између планина и мора“ успешно је одржан у периоду 24-27.03.2022. године. Сајам туризма посетило је око 32.000 посетилаца а учешће је узело преко 400 излагача из више од 25 земаља широм света, преко 100 туристичких организација из Србије и преко 40 домаћих тур-оператора.

Туристичка организација општине Куршумлија представила је туристичку понуду општине – богато културно наслеђе Куршумлије, средњовековне манастире, бројне сувенире и производе домаће радиности, природне лепоте и бањски туризам, који задовољавају све потребе љубитеља спа путовања, али и активног упознавања свих лепота топличког краја.

Владало је велико интересовање за Куршумлију, која се као прва престоница Стефана Немање представила под слоганом „Куршумлија – Немањина Топлица“, и изазвала је значајну пажњу међу посетиоцима Београдског сајма, истакла је директорка Туристичке организације Куршумлије Јасмина Савић.

Директорка Туристичке организације општине Куршумлија одржала је и низ пословних састанака. Договорена је заједничка промоција са Туристичким организацијама чланицама Туристичке организације регије Копаоник. Одржан је и састанак Туристичке организације Србије и ЕДЕН дестинација у Србији на тему новости и планова када су у питању ЕДЕН дестинације и ЕДЕН програм. Куршумлија је 2019. године изабрана за победничку ЕДЕН дестинацију на тему „Здравствени и велнес туризам“.

Штанд Туристичке организације Куршумлије, у хали 4 Београдског сајма, посетили су и председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.