Naslovna

У куршумлијском градском парку обележено је 23 године од НАТО агресије

Свештеници цркве Свете Тројице служили су парастос недужно настрадалим јунацима, у присуству чланова породица погинулих, представника: Војске Србије, Министарства одбране, Локалне самоуправе, СУБНОР-а, многих других удружења и делегација, као и свих који су дошли да одају почаст жртвама НАТО бомбардовања и на тај начин обележе један од најтужнијих дана у историји Србије, слободарске Топлице и устаничке Куршумлије.

Председник општине Војимир Чарапић, се захвалио свима који су дошли и истакао да страшни злочин алијансе, никада не смемо да заборавимо. Нагласио је да оно што смо доживели током НАТО бомбардовања никада не заборавимо, огромне људске жртве на првом месту, све страхове, стрепње шта доноси свака ноћ под бомбама, све бачене пројектиле.

Песму „Мердаре“ Јоване Милетић, казивала је Снежана Радоичић, ученица 3.разреда Гимназије у Куршумлији. Песма је посвећена страдању Бојане Тошовић из Мердара, која је најмлађа жртва бомбардовања Југославије, и тог 11. априла 1999. године имала само 11 месеци.

Минутом ћутања, уз звуке Марша на Дрину, химне и полагањем венаца на споменик погинулима у градском парку, у Куршумлији је обележено 23 године од почетка НАТО агресије. Венце и свеће су положили: Војска Србије, представници општине, борачке организације, чланови породица погинулих и грађани.

Са овог светог места послата је порука мира да се нешто овако никада више не понови и никоме не догоди. И да се не заборави!