COVER 1

Одржано традиционално пливање за Часни крст у Куршумлији

Туристичка организација Општине Куршумлија на Богојављење реализовала је дванаести пут  по реду традиционалну манифестацију „ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ“ на градском базену са почетком у 12:00 часова. Манифестација је посвећена хришћанској вери, традицији и Часном крсту. На овај дан се  сваке године окупља све већи број учесника који се надмећу и показују свој витешки подвиг, а нас остале подсећају на поруке празника: саборност, јединство у вери и ширење мира и љубави које је Исус слао и отпочео мисију успостављања хришћанства, вере која нас уједињује.

Овогодишњу манифестацију отворио је председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић, и свим учесницима овогодишњег пливања за Часни крст честитао на храбрости и вољи да пливају, поштујући на тај начин дан када се Исус Христ крстио на реци Јордан.

Учествовало је девет такмичара: Стефан Ристовић, Драгослав Зувић, Драган Тодоровић, Радован Булатовић, Иван Тодосијевић, Душан Милијановић, Иван Ивањац, Ненад Владисављевић, Иван Гочманац.

Победник у овогодишњој трци за Богојављенски крст је Иван Тодосијевић, коме је припала и новчана награда од 10.000 динара. Друго место је освојио Иван Гочманац и награду од 8.000 динара, а треће место и новчану награду у износу од 5.000 динара освојио је Стефан Ристовић.

Пливању је претходило освећење воде на градском базену.