Sajam Turizma I Aktivnog Odmora 01 1 1024×576

Одржан 20. Сајам туризма и активног одмора у Нишу

Јубиларни, двадесети, Међународни сајам туризма и активног одмора  одржан је у периоду од 18. до 20. aприла у нишкој хали „Чаир“. Ове године посетиоцима се представило 105 излагача, међу којима 9 иностраних, тако да су посетиоци сајма имали прилике да се упознају са туристичком понудом Србије и региона, али и понудама за активни одмор у природи и лето 2019.

Поред туристичких понуда, посетиоци су имали могућност дегустације гастрономских специјалитета на штанду „Укуси Србије и вина с југа“, на коме је најављена манифестација „Дани бурека“ која ће се одржати у периоду од 15. до 18. aвгуста 2019.

Као и претходних година, Туристичка организација општине Куршумлија узела је учешће на Сајму туризма и активног одмора у Нишу, и заједно са представницма Пролом и Луковске Бање промовисала туристичке потенцијале Куршумлије. Поред промоције бањског туризма и природног феномена Ђавоље Вароши, најављена је и манифестација средњовековног карактера којом ће се обележити јубилеј од изградње првих задужбина Стефана Немање.