Manifest 01 1024×576

Завршен још један Београдски манифест, Куршумлија промовисала бање, светиње и манифестације

Туристичка организација општине Куршумлија је и ове године на креативан и динамичан начин представила најлепша обележја општине на 5. Београдском манифесту који је одржан на Горњем граду Београдске тврђаве у периоду од 24-26 маја.

Током три дана на Београдском манифесту у петнаест фестивалских зона и на пет програмских бина посетиоци су уживали у богатим програмима – забава за децу, плесни перформанси, филмске пројекције, концерти, атракције, туризам, култура, здравље, едукација, промоције, јахање коња, дегустације пива, вина и укуса Србије.

Београдски Манифест је дефинитивно постао место на коме се могу упознати нове дестинације Србије и региона, сазнати и сагледати колико значајних, различитих и занимљивих манифестација има у целом региону али и место на којем се могу дегустирати најбољи прозводи из разних крајева Србије.

У зони „Адути Србије“ представљени су богати туристички потенцијали, традиционалне и културолошке различитости и лепоте више од 60 општина Србије. Кроз програмско представљање општина, посетиоци су имали прилике да осете аутентичан дух и атмосферу најзанимљивијих манифестација, начин на који се организују, како оне живе и зашто их треба посетити. Туристичка организација општине Куршумлије поред бањских места, средњовековних манастира,  природног феномена Ђавоље Вароши као и других туристичких потенцијала, посебан акценат је ставила на промоцију манифестација које ће бити одржане од јуна до септембра ове године: привредно-туристичка манифестација „Малинијада 2019.“, „Културно лето 2019“, „Куршумлијска гитаријада“ и средњовековна манифестација и јубилеј поводом изградње првих задужбина Стефана Немање.

Ове године земља партнер Београдског Манифеста била је Црна Гора која је у оквиру посебно осмишљене зоне представила своју богату туристичку понуду, а представили су се и излагачи из Словеније и Републике Српске. Традиционално, по зонама на Калемегдану су представљене различите теме: туристичка понуда Србије и региона са акцентом на промоцију манифестационог туризма, разноврсне дегустације специјалитета из целог региона, плесни и музички програми, дечији програми као и бројне пратеће фестивалске атракције.