Izadji Mi Na Teglu 2020 Ilu

И ове године бирамо нај ајвар у Куршумлији

Највећи гастрономски караван на Балкану, велико такмичење у спремању ајвара “Изађи ми на теглу” одржаће се у петак, 2. октобра 2020. године у Kуршумлији.

Под нешто измењеним правилима, а уз поштовање општих мера предострожности, овогодишњи караван ће се одржати у чак 12 градова. Учесници ће моћи да се пријаве за такмичење искључиво уколико тим формирају чланови истог домаћинства или уског круга пријатеља.

Број учесника по такмичарској екипи сведен је на максималних шест, док је укупан број екипа смањен са 15 на 10 по граду. Сви такмичарски штандови налазиће се на безбедној међусобној удаљености, најмање три метра од центра штанда. Такмичарима ће бити обезбеђене маске и хигијенске рукавице, као и дезинфекциона средства. Током такмичења, учесницима ће бити ограничено кретање, осим за неопходне потребе када ће бити у обавези да одржавају безбедну физичку дистанцу и да избегавају груписање.

Kао и сваке године, учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање: комплетно опремљени такмичарски штанд, паприка, дрва, тегле, уље, шећер и со. На такмичарима је да, као и увек, понесу свој прибор за припремање ајвара али и да се норужају стрпљењем и здравим такмичарским духом.