Izadji Mi N Teglu 2020 09

У Куршумлији успешно одржана још једна манифестација “Изађи ми на теглу”

У петак, 2. октобра 2020. године, у центру Куршумлије, одржана је манифестација „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ седам година обилази градове широм Србије. Туристичка организација Куршумлије у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по четврти пут у Куршумлији.

Званични део програма отворио је председник општине Куршумлија Радољуб Видић. У оквиру културно – уметничког програма наступало је КУД „Бата Лачковић“ и гитаристи Мирослав Вучетић и Никола Милосављевић. За учеснике су биле организоване такмичарске игре.

У конкуренцији десет екипа из града али и околних средина најбољи ајвар спремила је екипа “Црвени крст” са краљицом ајвара Драгицом Дабић. Друго место освојила је екипа “Кумин ајвар”, док је треће место освојила екипа „Чар на дар“.

Поред главне награде екипа „Црвени крст“ као и другопласирана екипа „Кумин ајвар“ имаће прилику да представљају Куршумлију на финалном такмичењу „Изађи ми на теглу“, које ће се одржати 10. октобра у Београду.

Укупно се такмичило десет екипа: „Ајвар здрава храна“, „Слатки залогај“, „Кумин ајвар“, „Копаонички деликатес“, „Чар на дар“, „Јана“, „Тодоровићи“, „Ивањац“, „Црвени крст“, „Креативна Куршумлија- ЕУК Черењски“.

Такмичарима су били обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штандови, столови и столице, шпорет за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со. Трочлани жири који је изабрао најбољи ајвар чинили су: Јелена Ћосић (ресторан „Него“), Арсеније Тодоровић (Канцеларија за пољопривреду општине Куршумлија) и Сузана Костић – победница прошлогодишњег каравана „Изађи ми на теглу“ у Србији.