Izadji Mi Na Tegl

Успешно одржана трећа по реду манифестација „Изађи ми на теглу“

На градском платоу, у центру Куршумлије, Туристичка организација у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по трећи пут манифестацију „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ шест година обилази градове широм Србије.

Такмичарима су били обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штандови, столови и столице, шпорет за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

Званични део програма отворили су Љиљана Вукотић и Вук Росандић.

Поред  богатог културно – уметнички програма и такмичарског дела манифестације, посетиоци су имали прилику да учествују у Едукативном центру за развој предузетништва и покретање сопствене производње.

Укупно се такмичило девет екипа: „Чар на дар“, „Маја“, „Храна и вино“, „Ајвар-здрава храна“, „Куварице мање збори “, „Паклени кувари“,  „Јана“, „Костићи“ и „Кул-ајвар“.

Трочлани жири у саставу: Јелена Ћосић (ресторан „Него“), Слободанка Павловић („Раданска ружа“) и Милош Јовичић – шеф кухиње  хотела  „Радан“ у Пролом Бањи, имали су тежак задатак да одаберу најбоље, наглашавајући да су биле у питању нијансе и да су сви такмичари одлични.

Победничка екипа овогодишње манифестације „Изађи ми на теглу“ је екипа „Костићи“ са краљицом ајвара Сузаном Костић.

Друго место освојила је екипа „Јана“, док је треће место освојила екипа „Храна и вино“.

Поред главне награде екипа „Костићи“ имаће прилику да представља Куршумлију на финалном такмичењу „Изађи ми на теглу“, које ће се одржати 12. октобра у Београду.