IMG 7764 1024×683

Одржана манифестација “Изађи ми на теглу 2018”

На градском платоу, у центру Куршумлије, Туристичка организација у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по други пут манифестацију „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ пет година обилази градове широм Србије.

Такмичарима су били обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штандови, столови и столице, пећи за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

Званични део програма отворили су Љиљана Вукотић и Вук Росандић. Присутне такмичаре поздравио је и председник општине Куршумлија – Радољуб Видић.

За све посетиоце манифестације обезбеђен је богат културно – уметнички програм, а за три првопласиране екипе вредне награде.

Укупно се такмичило седам екипа: „Куме“, „Пријатељи“, „Ивањац“, „Ловачко удужење Соко“, „Планет вин“, „Николићи“ и „Чар на дар“.

Победничка екипа 5. јубиларне манифестације „Изађи ми на теглу“ у Kуршумлији је “Ивањац” са краљицом ајвара Весном Ивањац.

Друго место освојила је екипа “Kуме”.

Треће место освојила је екипа “Пријатељи”.

Првопласиране очекује шпорет „Смедеревац“ и директан пласман у велико финале, које 13. октобра, у Београду, окупља победнике из свих градова.

Док се спремао ајвар за посетиоце је организован богат забавни програм и такмичења у бацању фризбија, флиповање палачинки, проналажење обележја и наградна питања за посетиоце.

Победник фризби активације је Филип Тодоровић из Монпељеа. Победник у флиповању палачинки је Никола Милосављевић, а обележје туристичке агенције Terra Travel пронашла је Маша Савић. Неколико посетиоца освојило је ваучер од 1000 динара за куповину у Maxi маркетима.

Овог пута жири у саставу: Јелена Симовић – технолог, Небојша Ћосић – угоститељ и Арсеније Тодоровић – мастер инжењер пољопривреде, имали су тежак задатак да одаберу најбоље, наглашавајући да су биле у питању нијансе и да су сви такмичари одлични.

Победници манифестације – Весна и Сања Ивањац из Раче, презадовољне су организацијом и истакле су да ће дати све од себе у финалу.