Zlatni Kotlic Ilu

Одржано такмичење у спремању рибље чорбе “Златни котлић”

У суботу 25.августа, поводом Дана општине Kуршумлија, Туристичка организација општине Kуршумлија у сарадњи са Удружењем спортских риболоваца Kуршумлије, организовала је манифестацију „Златни котлић Kуршумлије 2018“.

На кеју поред реке Топлице вештине у припремању рибље чорбе показало је 12 екипа – Муње – Златари, Неговање традиције – Златари, Рибља кост- Kуршумлија, ТО Бојник, Вени види вици – Kуршумлија, Бољитак – Kуршумлија, Застава „750“-Kуршумлија, Фантазија – Kуршумлија, Франица – Kуршумлија, Гарић – Прокупље, Kукица – Kуршумлија, Топличке мераклије – Прокупље.

Према оцени стручног жирија који су чинили: Марко Милојковић – кувар, Драган Мићовић и Јелена Симић – професори кулинарства, екипа „Гарић“ из Прокупља је била убедљиво најбоља. Пресудили су зачини, који су риби дали специфичан укус и квалитет припремљеној чорби. Чланови екипе из Златара „Муње”, истичу да су одушевљени гостопримством и пријемом, а поготову што се кући враћају са пехаром и котлићем. Треће место припало је Kуршумличанима, екипи „Kукица“, коју су чинили Александар Делибашић, Слободан Мијајловић и Рајко Бакић.

-Сви учесници су риболоваци и одлични кувари, када је рибља чорба у питању а стручни жири је по предвиђеним пропозицијама изабрао најбоље, казао је Драган Мијајловић, председник Удружења риболоваца Kуршумлија.

Награде победницима, пехаре и котлиће, уручила је дуректор Туристичке организације Kуршумлија Јасмина Савић, која је честитала победницима а осталим екипама се захвалила на учешћу.