IMG 6329 1024×683

Успешно одржана Куршумлијска гитаријада 2018.

У Куршумлији је 20. и 21.јула одржана трећа по реду „Куршумлијска гитаријада“ на игралишту Основне школе „Дринка Павловић“. Овогодишња гитаријада у организацији Туристичке организације општине Куршумлија, Канцеларије за младе и удружења „Куршумлијска Гитаријада“ окупила је бројну публику из Куршумлије и околних градова.

Програм манифестације и један од главних циљева био је промовисање ауторског рада музичких бендова, који су на прави начин истакли звуке „рокенрол“ културе. Гитаријада је започела наступима такмичарских бендова. Од пријављених 75 бендова из целог региона, стручни жири одабрао је седам бендова. Први су пред публику изашли Радиофоникс (Београд/Ужице), а након њих београдски Сајки Воис. Сви такмичари свирали су по две песме. Kрушевљани Поурпур наступили су трећи а након њих своју музику су представили Мајдан из Ниша, бањалучки „Multi Cultus“, Kасирке из Београда и Kи из Kуманова.

Наступ сарајевског Забрањеног Пушења обележио је прво вече Kуршумлијске гитаријаде. Забрањено Пушење дочекано је веселим усклицима, а публика је скоро два и по сата уживала у наступу и певала заједно са извођачима: “Бос ил’ хаџија”, “Југо 45”, “Пос’о, кућа, биртија”…

Прво вече Куршумлијске гитаријаде својим наступом затворио је куршумлијски бенд Twisted Tales.

Друго вече Kуршумлијске гитаријаде донело је награде најбољим такмичарским бендовима, док је у ревијалном делу публика уживала уз Галију и бенд Рандом.

Завршно вече Kуршумлијске гитаријаде отпочело је наступима такмичарских бендова који су се квалификовали по мишљењу стручног жирија. Радиофоникс су наступили први а након њих редом, Сајко Воис, Мајдан, Multi Cultus и Kи. Kао и претходне вечери, сваки од пет пласираних бендова извео је по две песме, након чега је жири имао задатак да одабере најбоље.

–Прво место освојио је бенд „Маjdan“ из Ниша и новчану награду од 50 000 динара.

–Друго место освојио је бенд „КI“ из Куманова и новчану награду од 30 000 динара.

-Треће место освојио је бенд „Multi Cultus“ из Бања Луке и новчану награду од 20 000 динара.

Обе вечери наступила је плесна група Рагнарок која је скренула пажњу са неколико занимљивих кореографија из свог репертоара.

Један од најпознатијих еx-yu бендова Галија обележио је друго вече Куршумлијске гитаријаде. Бројнија него претходне вечери, публика је уживала у „евергрин“ хитовима ових Нишлија. Док су изводили песме „Додирни ме“, „Старе трубе“, „Још увек сањам“ “Место поред прозора” било је јасно да је музика овог бенда одавно пронашла пут до срца овдашње публике, нарочито међу најмлађима који су храбро држали прве редове током целог наступа бенда. Након завршетка концерта групе „Галија“, Неша Галија је враћен на бину уз бис,где је са публиком отпевао још три песме.

„Гитаријада 2018“ је настављена дубоко иза поноћи концертом прошлогодишњег победника групе „Рандом“ и свирком овогодишњег победника бенда „Мајдан“.Чланови Организационог тима „Гитаријаде“ изразили су посебну захвалност свим пријатељима фестивала, који су помогли у реализацији великог музичког спектакла.

Генерални покровитељ манифестације Општина Куршумлија.