Vaskrsnji Vasar 08

У сусрет Васкршњој чаролији, куршумлијски основци приредили Васкршњи вашар, у хуманој акцији сакупљено преко сто хиљада динара

Општина Куршумлија и Туристичка организација и ове године вас позивају на манифестацију ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА, која ће се одржати у градском парку, 12. априла, у среду, уз богат културно – уметнички и забавни програм, хуманитарани базар, васкршњи карневал и радионице фарбања јаја.

Васкршња чаролија не би била то што јесте, када њену радост не бисмо поделили са другима, чинећи добра дела, тако да се овог пута прикупљају новчана средства за оне којима је иста најпотребнија, за излечење: Ане Костић, Ђорђа Тодоровића и Мирка Јанићијевића.

Све куршумлијске школе увелико се укључују у овај програм.

Ученици Основне школе Дринка Павловић провели су пријатно поподне са представницама Тима међупредметне компетенције и предузетништва, професорком историје – Милом Павловић и професорком српског језика и књижевности – Мирјаном Ђукић, у оквиру пројекта ВАСКРШЊИ ВАШАР који је успешно реализован. Учешће су узели сви ученици млађих и старијих разреда, који су изложили велики број ускршњих производа, чак и једног правог зеку, честитке, корпице, колаче, приказан је Васкрс, по празничним данима. У сваки производ је уткано много љубави, посвећености и позитивне енергије.

Посебну радост приредили су раздрагани малишани, који су као искусни продавци, презентовали своје маштовите рукотворине, са жељом да и они подрже ову велику хуманитарну акцију.

У ОШ „Дринка Павловић“, током ове акције, прикупљено је укупно 102.689,00 динара, на чему захваљује директор школе – Горан Драговић са својим колективом и ученицима.