IMG 1495 1024×576

Културно лето Куршумлија 2019 – фото ретроспектива

Наступ група „Човек без слуха“ и „Партибрејкерс“

Други дан „Културног лета 2019“ био је резервисан за наступе популарних панк-рок бендова „Човек без слуха“ и „Партибрејкерс“. Прва је наступала група „Човек без слуха“ основана 1994. године у Крагујевцу. Прошле године су издали албум „Станимо у гард“ који је одушевио публику.

Након њиховог концерта, на бини је наступио легендарни панк бенд „Партибрејкерс“ који датира још од 1982. године. Песме „Партибрејкерс-а“ познате су по томе што имају став и приказују однос према свету и дешавањима око нас, наводи фронтмен групе Зоран Костић – Цане.

Наступ групе „Дивље јагоде“

Прави рок спектакл одржан је трећег дана куршумлијског „Културног лета“ уз наступ хард рок групе „Дивље јагоде“. Бенд постоји још од 1977. године а по први пут је свирао у Куршумлији, наводи фронтмен групе Сеад Липовача Зеле. Концерт су започели песмом „Мотори“ а затим су се низали хитови „Дивље јагоде“, „Карте за рај“, „Једина моја“, „Коњи ватрени“, „Криво је море“… Као изненађење вечери на бини је наступио и први вокал ове групе Тони Јанковић.

Наступ „Лексингтон бенд-а“ и Џенана Лончаревића

Четврти и пети дан „Културног лета“ протекао је у знаку забавне музике. Прво вече поп музике обележио је концерт популарног бенда „Лексингтон“ који је више хиљада Куршумличана и гостију из других градова подигао на ноге.

Концерт је отворен песмом „Потражи ме“ а потом су се низали хитови „Добро да није веће зло“, „Пијане усне“, „Ноћ под звездама“ и многи други. Док је петог и последњег дана „Културног лета“ наступио популарни поп певач Џенан Лончаревић који је уз своје бројне хитове попут „Црна дамо“, „Одавде до неба“, „Цвете бели“, „Питам те“, „Никоме ни реч“ затворио ову петоднвну манифестацију.

IMG 0287 1024×576