Sajam Turizma 2023 01

Туристичка понуда Куршумлије представљена на 44. Међународном сајму туризма у Београду

Међународни сајам туризма у Београду под слоганом „Кад је одмор није тешко“ успешно је одржан 44. пут у периоду од 23. до 26.02.2023. године. Сајам туризма посетило је око 40.000 посетилаца, више од 10 министара из европских држава, а учешће је узело преко 350 излагача из 33 земаља света, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, који је истакао да ће све који дођу у Србију дочекати добродошлица и да су направљени велики помаци када је туризам у питању. На сајму су међу званицама такође били министри Владе Србије, као и амбасадорка Кине Чен Бо. Земља партнер овогодишњег сајма била је Народна Република Кина.

Туристичка организација општине Куршумлија наступила је на међународном сајму туризма у оквиру Туристичке организације регије Копаоник, презентујући туристичку понуду општине – богато културно наслеђе Куршумлије, средњовековне манастире, бројне сувенире и производе домаће радиности, природне лепоте и бањски туризам, који задовољавају све потребе љубитеља спа путовања, али и активног упознавања свих лепота топличког краја.

Највеће интересовање владало је за отварање хотела „Планинка“ у Куршумлијској Бањи  са којом је Куршумлија постала јединствена општина у Србији која на својој територији има три бање, три реке, природни феномен Ђавољу Варош, културно историјско наслеђе из 12. века и бројне додатне садржаје, истакла је директорка Туристичке организације општине Куршумлијa Јасмина Савић.

Директорка Туристичке организације општине Куршумлија одржала је и низ пословних састанака. Договорена је заједничка промоција са Туристичким организацијама чланицама Туристичке организације регије Копаоник. Одржан је и састанак Туристичке организације Србије.

Штанд Туристичке организације Куршумлије, у хали 4 Београдског сајма, посетили су министар туризма и омладине Хусеин Мемић, државни секретар Министарства туризма и омладине Милена Поповић, председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић, и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.