Banjaluka Sajam 2023 01

Туристичка понуда општине Куршумлија представљена на Међународном сајму туризма у Бањалуци

Трећи по реду Међународни сајам туризма „Бања Лука 2023“ одржао се у периоду од 10. до 12. марта у тржном центру „Делта Планет“ у Бањалуци, а окупио је више од 100 домаћих и иностраних излагача.

Бања Лука је имала прилику да угости више од 300 туристичких радника из целог света, а тродневни сајамски дани су били обогаћени различитим догађајима. Посетиоци су имали прилику да погледају новитете у туристичкој понуди, шта посетиоци могу да очекују на дестинацијама које планирају да посете, какве су цене у хотелима, ресторанима, али и да пробају разноврсне специјалитете.

Туристичка организација општине Куршумлија је први пут наступила на сајму туризма у Бањалуци у оквиру Туристичке организације регије Копаоник, презентујући туристичку понуду општине – богато културно наслеђе Куршумлије, средњовековне манастире, бројне сувенире и производе домаће радиности, природне лепоте и бањски туризам, који задовољавају све потребе љубитеља спа путовања, али и активног упознавања свих лепота топличког краја.

Највеће интересовање владало је за јединствену природну високоалкалну Пролом воду, природно минералну воду која се налази на дубини од 220 метара која игра важну заштитну улогу у очувању здравља.

– Куршумлија је отварањем Куршумлијске Бање постала јединствена општина у Србији која на својој територији има три бање, три реке, природни феномен Ђавољу Варош, културно историјско наслеђе из 12. века и бројне додатне садржаје. – истакла је директорка Туристичке организације општине Куршумлијa Јасмина Савић.

Штанд Туристичке организације регије Копаоник посетили су градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској Милош Вујић.