Sajam Turizma Tokursumlija 04

Туристичка организација Куршумлије на 42. Међународном сајму туризма у Београду

У Београду је 20. фебруара свечано отворен 42. Међународни сајам туризма, симболично назван „Пут под ноге“. Уз присуство многобројних званица, овогодишњи сајам званично је отворио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић. Земља – партнер овогодишњег Сајма била је Египат.

Туристичка организација општине Куршумлија представила је своје туристичке потенцијале под слоганом „Куршумлија – прва престоница Стефана Немање“.

Богата туристичка понуда, разноврсни сувенири са мотивима Куршумлије, Стефана Немање, Ђавоље Вароши, затим домаћи производи:  „Дана ликери“, купинова вина и ракије „Косанчић Иван“, креативни колачи Славице Томић као и рукотворине попут кашираних икона на камену – Бојане Обрадовић, били су добар повод да велики број присутних посети баш штанд Туристичке организације  Куршумлија.

Поред сувенира и рукотворина ТО Куршумлија је представила и нова издања: Брошуру Куршумлија са целокупном туристичком понудом, флајере са манифестацијама и гастрономском понудом Топличког краја као и нове разгледнице.

Са туристичком понудом Куршумлије упознала се и једна од највећих поп звезда бивше Југославије Неда Украден, која је изразила жељу да посети Куршумлијски крај и учествује на некој од предстојећих манифестација.

Штанд Туристичке организације општине Куршумлија посетила је и Ана Чарапић, народни посланик у Скупштини Србије, која је изузетно задовољна промоцијом наше општине на Сајму туризма, и навела је да ће Куршумлија имати подршку за бројне пројекте који се тичу уређења града и још бољег позиционирања Куршумлије на туристичкој мапи Србије.