Dzipijada Radan 2018 2

Успешно одржана 5. џипијада “РАДАН 2018”

У среду, 28. новембра, успешно је одржана традиционална, пета по реду – Џипијада „Радан 2018“. Организатор је Туристички кластер Раданског подручја, који обухвата територије пет општина у окружењу Радан планине: Бојник, Лебане, Медвеђу, Kуршумлију и Прокупље. Траса, којом су прошла возила, почела је од Луковске Бање, преко Растелице и Жегрове до Kуршумлијске Бање, даље до Рудара, затим магистралом до Ђавоље Вароши, преко села Ђаке, до Гајтанских врата и Пролом Бање.

Промотивна вожња теренским возилима имала је за циљ да укаже на потребу изградње путне инфраструктуре, као и на лепоту југа Србије.

Према речима председника Општине Kуршумлија, Радољуба Видића, туристи не воле да дођу у једном правцу и да се истим правцем враћају, зато се представници Туристичког кластера Раданског подручја залажу за повезивање пет општина у окружењу, тј. за кружни пут преко Радана, који би спојио четири бање и три светске дестинације. Раданско подручје представља ризницу природног и културног блага, путовање између два округа скратило би се за око 60 километара, повезале – Сијаринска, Луковска, Пролом и Kуршумлијска Бања, у свету познати локалитети – Царичин Град, Ђавоља Варош, неолитско насеље Плочник, али и бројна места на самој Радан планини.