IMG 2112 1024×683

Четврти сајам пољопривреде у Блацу

У четвртак, 22. марта, у организацији Општина Блаце и Куршумлија, Пољопривредне стручне службе Агро-Пољосавет Блаце, средње школе Блаце и Туристичке организације Блаце у спортској хали у Блацу одржан је 4. Сајам пољопривреде, који су спонзорисали Министарство пољопривреде и Привредна комора Србије.

Сајам је окупио пољопривредне произвођаче у Топличком округу и шире који су имали прилику да презентују своје производе и да науче нешто ново и корисно у циљу побољшања њихових пољопривредних активности.

Сајам је отворио државни секретар у Министарству пољопривреде, Велимир Станојевић, који изразио је уверење да ће овај сајам постати манифестација регионалног карактера јер се организује у једној регији, која се првенствено карактерише напредном производњом воћа, првенствено производњом шљиве и вишње, али и јагодама.

Председник општине Блаце, Зоран Јозић, истакао је да је тежња да у наредном периоду у ову манифестацију буду укључене све општине Топличког округа с циљем унапређења пољопривредне производње.

Ове године у организацију се укључила и општина Куршумлија, одакле је било доста излагача и посетиоца манифестације. Председник општине Куршумлија, Радољуб Видић, истакао је да општина Куршумлија за пољопривреду из буџета издваја 20 милиона динара и да су резултати видљиви и да је све више засада воћа на територији општине Куршумлија.

Сајам пољопривреде ове године окупио је највећи број излагача и посетиоца до сада. На сајму су се представили: произвођачи пољопривредне механизације, хемијске куће, пословне банке, осигуравајућа друштва, пољопривредни произвођачи, произвођачи здраве хране, произвођачи занатских и предмета домаће радиности.

Туристичка организација општине Куршумлија представила је своју туристичку понуду. ВД директора Туристичке организације Куршумлије, Јасмина Савић, напоменула је да је ово прво учешће на овом Сајму и изразила је задовољство што смо и на овој манифестацији могли да презентујемо наше туристичке потенцијале. Општине Блаце и Куршумлија показале су спремност да интегришу ове две области које представљају окосницу развоја целе Топлице. Посетиоци су били заинтересовани за понуду бањског, културног и излетничког туризма општине Куршумлија. Два најсрећнија посетиоца добила су викенд у Пролом и Луковској Бањи.