Gitarijada 1024×683

Завршен конкурс за такмичарски део “Куршумлијске гитаријаде”

Поштовани,

Првог априла 2018 – те године, на сајту Куршумлијске Гитаријаде , отворен је конкурс за учешће у такмичарском делу предстојеће Гитаријаде, која ће се одржати 20. и 21. јула ове године. Право на пријаву имали су СВИ неафирмисани ауторски бендови, како из Србије тако и из околних земаља. Конкурс је јуче у поноћ затворен.

Данас, тачно четрдесет и пет дана након отварања конкурса, имамо резултат коме се тог првог априла ретко ко од нас надао, а који када је Куршумлијска Гитаријада поново почела да постоји нисмо очекивали ни у најоптимистичнијим плановима за будућност. За такмичарски део Куршумлијске Гитаријаде пријавило се седамдесет шест бендова, како из Србије, тако и из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Македоније. Пристигле су пријаве из тридесет четири различитих градова широм региона.

Након свега наведеног, осећања су подељена. Са једне стране, невероватна срећа, рокенрол је итекако жив, што говори и број пријављених бендова за један фестивал попут нашег, који је у најмању руку млад. Толико различитих бендова, различитих жанрова, толико људи који свирају и ЖИВЕ своју музику, своју емоцију.

Кроз неколико дана, стручни жири ће се одлучити за седам, по њиховом мишљењу најбољих, кроз неколико дана знаћемо који ће то бендови наступити у такмичарском делу Куршумлијске Гитаријаде. Ту долазимо до те друге стране медаље, због ресурсних ограничења, у могућности смо да угостимо САМО седам бендова, те ће сигурно неки бендови који су свакако заслужили да изадју на бину пред куршумлијску публику за тај излазак бити ускраћени. Веома нам је жао што нисму у могућности да угостимо и неколико пута више бендова него што нам тренутне могућности допуштају. Надамо се да ће у некој будућности наше зеље постати и реалност.
За крај, желели бисмо да се захвалимо, за почетак свим бендовима који су показали интересовање за наш фестивал, свим спонзорима и донаторима, свим медијима који говоре о Гитаријади, волонтерима, камперима, свим људима који су било како повезани са Гитаријадом. Све ово не би било исто без вас!
Живео Рокенрол!

Организациони одбор Куршумлијске Гитаријаде