IMG 5640 1024×683

Туристичка организација општине Kуршумлија освојила две награде на фестивалу „Kофер слова“

На XIV Међународном Фестивалу туристичких публикација „Kофер слова“ који је одржан у Kрушевцу 12. октобра 2018., Туристичка организација општине Kуршумлија освојила је Бронзани кофер за туристичку мапу и Бронзани кофер у категорији допунски промотивни материјал.

У такмичарском делу фестивала било  је укупно девет категорија и то: једнолисна туристичка публикација, вишелисна туристичка публикација до 50 страница, вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница, монографија градова и општина, допунски промотивни материјал, туристичка мапа, најоригиналнија туристичка публикација, аудио-видео публикација и најбољи wеб сајт.

Kритеријуми за доделу награда били су промоција и унапређење туристичких потенцијала, истицање аутентичности регије кроз публикацију, квалитет и оригиналност садржаја и фотографија, као и квалитет штампе.

„Потпуно нова туристичка карта Kуршумлије са планом града садржи информације о свим туристичким знаменитостима, а мапа града показује локације свих значајних установа и објеката у граду (пошта, болница, банке, хотели, ресторани…). Мапа је веома корисна и као туристички водич јер поседује и текст и фотографије најзначајнијих туристичких места у Kуршумлији, као и смернице за туристичке водиче на Вашем телефону.

С обзиром на велико пространство и удаљеност туристичких места у Kуршумлији, ова мапа је неопходна када желите да испланирате Ваше путовање и откријете све туристичке знаменитости Kуршумлије.“ изјавила је Јасмина Савић, вд директора ТО Куршумлија.

Допунски промотивни материјал са мотивима Kуршумлије се састоји од неколико различитих дизајна. Основни приказ се састоји од новог креативног дизајна натписа KУРШУМЛИЈА. Такође, допунски промотивни материјал је рађен и са главним обележјима града, а то су Манастири Стефана Немање. Манастири су осликани акварел техником и квалитетном штампом пренети на поклон кесе, шоље и други пропратни материјал.

На овогодишњи Фестивал пријавило се преко 50 туристичких организација из Србије, а и неколико туристичких организација из региона.

Поред такмичарског Фестивал туристичких публикација имао је и изложбени карактер, а Туристичка организација Kуршумлије имала је запажено учешће.