IMG 4278 1024×576

Посета представника Светског удружења туристичких водича (WFTGA) Ђавољој Вароши

Дана 8. октобра 2019. године обављена је инспекцијска посета локалита Ђавоље Вароши од старне Светског удружења туристичких водича (World Federation of Tourist Guide Associations WFTGA). У питању је посета поводом предстојеће Конвенције Светског удружења туристичких водича коју је добила Национална асоцијација туристичких водича Србије, а која ће се одржати у фебруару 2021. године у Новом Саду.

Самој посети присуствовале су  председница WFTGA – Alushca Ritchie  и подпреседница – Mary Kemp Clarke, као и представници Националне асоцијације туристичких водича (NATVOS) Ивана и Милош Ћурувија.

„Национална асоцијација туристичких водича Србије је у јануару 2019. године добила ту част да организује Светску конвенцију туристичких водича у фебруару 2021. године.  Конвенција ће бити у Новом Саду, али као део конвенције имамо пре туру и пост туру тако да смо решили да покажемо нашим колегама из целог света најзначајније и најинтересантније делове Србије. Један од делова односно природних атракција које ћемо видети у 2021. је и Ђавоља Варош. Ово је прва инспекцијска посета, а улога општина и делова Србије које ћемо обилазити је да се адекватно припремимо за преко 200 водича из целог света. Акценат ће бити стављен на традицију уопште, на нашу традиционалну храну, игре, песме јер то је оно што знамо да наше колеге воле“ – изјавила је председница Националне асоцијације туристичких водича, Ивана Ћурувија.

„Ђавоља Варош је дошла као потпуно изненађење, природа је предивна! Убеђена сам да ће делегати из Светског удружења туристичких водича, заволети ово место.“ – изјавила је Alushca Ritchie, председница WFTGA, поводом једнодневне посете Ђавољој Вароши.