IMG 0532 1024×683

Куршумлијски гимназијалци на пријему код председника Радољуба Видића

Након повратка са 15. Међународног фестивала који је ове године одржан у граду Сен Мало на северозападу Француске, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић угостио је групу куршумлијских гимназијалаца: Аврамовић Вељка, Саву Милојевића, Дамјана Алексића, Милицу Дељанин, Јелену Јовановић, Јану Миладиновић са професорима Мајом Митровић и Миленом Вукајловић.

У разговору са овим младим људима председник Видић задовољно је казао да је наша општина презентована на веома леп начин, те да га посебно радује ентузијазам и ангажовање ових младих људи који своја знања свакодневно надограђују и усаврашавају. Захваливиши ученицима на посети Видић је истакао да ће и убудуће настојати да помогне све активности наших ученика као и до сада и наградити оне најбоље.

Гимназијалаци су била смештени у француским породицама, а домаћинима су презентоване куршумлијске лепоте, знаменитости и култура. На поменутом фестивалу ученици су извели представу “Кир Јања” аутора Јована Стерије Поповића.

Професор француског језика и књижевности – Маја Митровић истакла је да је ово путовање било назаборавно искуство за ученике.

“Поред извођења представе, ученици су имали бројне скупове, излете, коктеле а посебан догађај било је традиционално вече где су ученици и гости из целог света имали прилику да науче много о Србији, Куршумлији природним богатствима, лепотама, културно-историјском наслеђу и нашој традицији”, изјавила је Маја.

Вељко Аврамовић ученик трећег разреда Гимназије срдачно се захвалио председнику општине Радољубу Видићу, предузећу АД “Планинка” и Туристичкој организацији општине Куршумлија који су омогућили одлазак на овај фестивал.

“У наступајућем периоду за наше суграђане припремамо “Хуманитарни дан глуме” где ћемо премијерно извести и нашу представу, а учешће ће узети и наши најмлађи глумци, са циљем да се прикупе новчана средства и помогне девојчици Никодини”, рекао је Вељко.

Након завршене посете куршумлијски средњошколци своја искуства са овог незаборавног путовања поделили су и са гледаоцима и слушаоцима Радио телевизије Куршумлија.