Izadji Mi Na Teglu Bgd 2020 01

Екипа “Црвени крст” из Куршумлије освојила треће место у финалу каравана “Изађи ми на теглу”

У суботу, 10. октобра, у близини Аде Циганлије успешно је одржано финално такмичење гастрономског каравана „Изађи ми на теглу“. Такмичење је отворио помоћник градоначелника Београда, Андреја Младеновић.

Финални мегдан националног такмичења у спремању ајвара окупио је шеснаест такмичарских екипа из свих крајева Србије који су се потрудили да се као и сваке године прикажу у најбољем светлу.

О победницима су одлучивали светски признати кулинарски стручњаци Светске асоцијације кувара „World Chef“ и лиценциране судије Светске асоцијације за оцењивање предвођени Ивом Андрићем, континенталним директором за Балкан и извршним шефом кухиње „World Chef“ асоцијације и чувеним Стамболом Гештамовим, дугогодишњм шефом кухиње „Интерконтинентала“, хотела „Crowne Plaza“ и хотела „Парк“ и добитника великог признања „Chef of the decade 2006–2016“.

Победу је однела екипа Удружења жена „Јединство“ из Kикинде чија је предводница, Нада Турудија крунисана за краљицу ајвара 2020. године.

У оштрој конкуренцији друго место припало је екипи „Зимоњићанке“ из Велебита (Kањижа), док је треће место освојила екипа „Црвени крст“ из Kуршумлије.