IMG 20180725 WA0008 1024×683

Изложба фотографија са фото-колоније “Ђавоља Варош” у Пролом Бањи

Туристичка организација општине Куршумлија, уз подршку локалне самоуправе, туристичког предузећа АД “ПЛАНИНКА” дана 23. јула у Пролом Бањи у кафе клубу хотела “Радан”, отворила је изложбу фотографија са 40. Међународне фото-колоније “Ђавоља Варош”.

Од 21. до 29. јуна грађани Куршумлије и љубитељи фотографије имали су прилику да присуствују изложби која је одржана у Куршумлији у ресторану “Европа”. У наступајућем периоду посетиоци и становници Пролом Бање имаће прилику да посете изложбу и уживају у овим уметничким делима.

Иначе, Међународна фото-колонија „ЂАВОЉА ВАРОШ“ била је прва фото-колонија у Европи а можда и у свету, основана је у Ђавољој Вароши 16. априла 1977. године на иницијативу Велисава Миленковића из Ниша, родом из села Ђаке, уз подршку Удружења самосталних уметника фотографије (УСУФ-а).

Позивамо све посетиоце Пролом Бање да посете ову изложбу сваког дана од 8 до 22 h до 06.08.2018. године у кафе клубу хотела “Радан.”

Након изложбе фотографија у Пролом бањи, становници и посетиоци Луковске Бање такође ће имати прилику да уживају у овој поставци.