IMG 2380 1024×683

19. Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу

У периоду од 29. до 31. марта у Нишу одржан је 19. по реду Сајам туризма и активног одмора. Отварању су присуствовали представници Министарства туризма, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, представници тристичких организација, агенција и туроператера из Грчке.

Помоћница министра туризма Рената Пинџо на отварању 19. Међународног сајма туризма и активног одмора у Нишу, изјавила је да Ниш има изванредну природу, изузетно вредно културно-историјско наслеђе али је пре свега најпрепознатљивији по гостопримству. Туризам у Србији је доживео велики развој, а то је дало ветар у леђа и Нишу и целој Србији“.

Директор Туристичке организације Србије, Марија Лабовић поздравила је све присутне и честитала домаћинима на изврсној организацији која прати Сајам свих ових година.

„Велико ми је задовољство што сам данас овде. Желим вам још пуно година успешног рада и да вам онај наредни, јубиларни 20. сајам буде заиста посебан. Верујем да ће тако заиста бити јер када погледамо какви нас резултати прате у туризму Србије с правом можемо да очекујемо да овај догађај настави да живи.“ истакла је Лабовић.

На Сајму је учествовало 130 излагача. Туристичка организација општине Куршумлија представила је своју туристичку понуду заједно са представницима Пролом и Луковске Бање.

Поред активног одмора као теме Сајма, ове године акценат је био и на представљању сувенира и рукотворина, као и промоцију укуса, хране и вина.

„Овај Сајам био је још једна прилика да се Kуршумлија представи грађанима Ниша и читавој Србији као дестинација која располаже богатим културно-историјским наслеђем, изванредним бањама и окружењем за боравак и активан одмор у природи.“ – истакла је Јасмина Савић, В.Д. директора Туристичке организације Kуршумлија.

У Пролом и Луковској Бањи за предстојећу летњу туристичку сезону представили су нови најмодернији wellness центар у Пролом Бањи и новоизграђени отворено-затворени базен у Луковској Бањи.

„Због све веће заинтересованости домаћих и страних туриста за одмор у Луковској и Пролом Бањи, ове године биће изграђен још један хотел у Луковској Бањи. Биће то луксузни хотел са свим медицинским компонентама и wellness центром. У Пролом Бањи је све спремно за предстојећу летњу сезону, у понуди су специјални пакети за уживање у новом wellness центру: Породични wellness пакет, Породични релакс пакет, Промо wellness пакет, Викенд релакс пакет“ – истакао је Марко Гашић, маркетинг менаџер А.Д. Планинке.