IMG 9489

Успешно одржана манифестација “Изађи ми на теглу” у Куршумлији

У петак, 24. септембра 2021. године, у центру Куршумлије, одржана је манифестација „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ осам година обилази градове широм Србије. Туристичка организација Куршумлије у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по пети пут у Куршумлији.

Званични део програма отворио је председник општине Куршумлија Војимир Чарапић.

За учеснике су биле организоване такмичарске игре.

У конкуренцији девет екипа из града али и околних средина прво место заслужила је Јелена Јовановић, чији је ајвар ове године понео титулу најбољег.

Друго место освојила је екипа пољопривредно газдинство “Николић”, док је треће место освојила најмлађа екипа на такмичењу „Ајвар еко“, коју су чинили ученици Економске школе у Куршумлији.

Поред главне награде екипа „Јелена Јовановић и екипа“ као и другопласирана екипа пољопривредно газдинство „Николић“ имаће прилику да представљају Куршумлију на финалном такмичењу „Изађи ми на теглу“, које ће се одржати 09. октобра у Београду.

Укупно се такмичило девет екипа: „Тодоровићи“, „Јелена Јовановић и екипа“, „Чар на дар“, „ПГ Николић“, „Костићи“, „Ајвар здрава храна“, „Ајвар ЕКО“, „Самоковке“, и „Ивањац“.

Такмичарима су били обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штандови, столови и столице, шпорет за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

Трочлани жири који је изабрао најбољи ајвар чинили су: Радосава Мићовић (Црвени Крст Куршумлија) Арсеније Тодоровић (Канцеларија за пољопривреду општине Куршумлија) и Милош Јовичић (кувар Хотела „Радан“ у Пролом Бањи).

Такмичење у спремању ајвара у Куршумлији протекло је у дружењу, игри и дегустацији најлепших укуса и мириса печене паприке.

Локални ресторан “Вожд Карађорђе” припремио је специјалитете са роштиља у промотивне сврхе, које су посетиоци били у могућности да дегустирају.

Манифестација је имала и хуманитарни карактер. У оквиру хуманитарне акције, прикупљан је новац за лечење наших малих суграђана, Ане и Ђорђа. Новац за њихово лечење можете уплатити и на следећи начин:

За Анино боље сутра: Упишите 1081 и пошаљите СМС на 3030, или

жиро рачун: 160-6000001216325-20.

За Ђорђа: Упишите 650 и пошаљите СМС на 3030, или

жиро рачун: 160-537870-61