Izadji Mi Na Teglu Vesti

Такмичење “Изађи ми на теглу” 24.септембра у Куршумлији

Туристичка организација Куршумлије у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда 24. септембра организује манифестацију „Изађи ми на теглу“.

Такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ одржаће се 24. септембра са почетком у 11 часова на платоу у центру Куршумлије.

Такмичарима ће бити обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штанд за такмичарску екипу, паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, шећер, со, уље,  шпорет Смедеревац за припрему, тегле са поклопцем, дрва за ложење, столови за припрему и одлагање тегли, пластичне посуде за љушћење паприке.

С друге стране, од њих ће се очекивати да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве и машину за млевење паприке. Правила такође налажу да такмичарска екипа мора имати минимум два члана. Екипу могу да чине: чланови уже или шире породице, комшије, удружења жена или било која друга удружења, ученици и наставници, студенти, колеге са посла, пријатељи, итд.

Учесници су у обавези да дају назив својој екипи, што креативније могуће и именују капитена који ће је представљати. Број екипа које могу учествовати је ограничен на максимално 10.

За три првопласиране екипе обезбеђене су вредне награде. Победника очекује и директан пласман у велико финале које окупља победнике из свих градова.

За све посетиоце манифестације обезбеђен је богат културно-уметнички и забавни програм.

Пријава екипа у Туристичкој организацији Куршумлије, ул. Палих бораца бр.15, је од 20. септембра  2021. године и трајаће до максималног броја пријава, а то је 10 екипа.