IMG 5609

ТО Куршумлија на отварању летње промотивне кампање „Бирам Србију“

Летња промотивна кампања Туристичке организације Србије под слоганом „Бирам Србију“ отворена је у суботу, 15. маја. На манифестацији организованој у подножју Авалског торња туристичке организације из целе земље представиле су најбоље из своје понуде, док је Туристича организација Србије представила изложбу фотографија “Бирам Србију” са најлепшим фотографијама пејзажа, искустава, авантура и специјалитета.

Прошле године и поред пандемије многи су уживали у одмору у Србији а према свим показатељима ова година ће за туристичке раднике бити још успешнија.

“У фокусу наше промотивне кампање на првом месту ће бити активан одмор и одмор у природи. Посета културно историјским знаменитостима, конзумација фантастичне гастрономске понуде и уживање у свим додатним садржајима и доживљајима које Србија има да понуди кроз летњу сезону”, рекла је Марија Лабовић-директорка ТОС-а.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић истакла је да је било велико интересовање за туристичке ваучере за одмор у Србији, од почетка године подељено је 100.000 ваучера за одмор у Србији који су потрошени већ почетком фебруара и да је у понедељак (10.мај) за кратко време подељно додатних 20.000 ваучера. Да ли ће ове године бити још ваучера, зависи од републичког буџета.

Гледајући по избору ваучера за које су се грађани определили, најатрактивнија места су Сокобања, Врњачка Бања, Златибор, Копаоник, као и Пролом и Луковска Бања.

“На територији наше општине налази се јединствен споменик природе Ђавоља Варош и богато културно историјско наслеђе . Главни акценат је и данас на промоцији Куршумлије као атрактивне туристичке дестинације и прве престонице Стефана Немање”, рекла је Јасмина Савић-директорка ТО Куршумлија.

Туристичка организација општине Куршумлија, први пут се представила у оквиру Туристичке организације регије Копаоник заједно са општинама Блаце, Брус, Александровац, Рашка, Врњачка Бања, Краљево и Нови Пазар.

Представници Туристичке организације регије Копаоник истакли су да је нова летња сезона права прилика за одмор на планини и у бањама копаоничке регије. На Копаонику је отворена нова гондола на релацији Брзеће-Мали Караман Копаоник која је отворена и за панорамску вожњу.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић посетила је штанд ТО регије Копаоник, и посебно интересовање исказала за нове садржаје у туристичкој понуди Куршумлије, када се очекује отварање Куршумлијске Бање и хотела у Луковској бањи. Директорка ТО Куршумлије Јасмина Савић истакла је да се у Луковској Бањи ускоро очекује отварање новог хотела „Бела Јела“ који ће имати 4 звездице, а Куршумлијска Бања ће за туристе бити спремна почетком наредне године. Нови садржаји на свим дестинацијама нуде нова искуства и доживљаје.