Slika 1

Успешна презентација туристичке понуде Куршумлије на сајму домаћег туризма “Упознај Србију” у Новом Саду

У суботу и недељу, 12. и 13. јуна у Новом Саду успешно је одржан сајам домаћег туризма под слоганом  „Упознај Србију“ у Тржном центру Биг. Више од 50 излагача, за два дана, представили су  своје понуде посетиоцима. Организатор манифестације је „Carnival Fun Factor-Event Production”, док је домаћин била Туристичка организација Војводине уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Први Сајам домаћег туризма отворио је покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић који је позвао све грађане да лето проведу у Србији и да ова манифестација треба да прерасте у традицију и да у виду каравана путује по целој Србији и прича о лепотама  наше земље.

Циљ овогодишњег Сајма био је представљање туристичке понуде Србије и подстицање развоја домаћег туризма. Презентацијама дестинација у Србији, кроз пределе, градове, села, људе и обичаје, заокружује се целина маркетинг стратегије организатора којом се подстичу путовања у земљи.

Туристичка организација општине Куршумлија представила је своју туристичку понуду потенцијалним туристима из Војводине. Прве задужбине Стефана Немање, Ђавоља Варош, Пролом и Луковска Бања, бројни сувенири и производи домаће радиности изазвали су велику пажњу грађана Новог Сада.

Сајам домаћег туризма је реализован уз поштовање свих епидемиолошких мера.