Sajam Turizma U Beogradu 2024 00

Презентација туристичке понуде Куршумлије на 45. Међународном сајму туризма у Београду

45. Међународни сајам туризма у Београду под слоганом „Авантура почиње овде“ успешно је одржан у периоду 22-25.02.2024. године. Учешће је узело око 400 излагача из 27 земаља света.

Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, који је истакао да ће све који дођу у Србију дочекати добродошлица и да су направљени велики помаци када је туризам у питању, између осталог изнео је и податке да је Србија прошле године била прва дестинација у свету по стопи раста прихода од страних туриста за 79 одсто. Председник је говорио и о EXPU 2027. године и нагласио да ћемо Србију представљати као земљу иновације, савремених технологија и вештачке интелигенције. На сајму су међу званицама такође били министри Владе Србије, као и грчка министарка туризма  Олга Кафалогиани. Земља партнер овогодишњег сајма била је Грчка.

Туристичка организација општине Куршумлија наступила је на међународном сајму туризма у оквиру Туристичке организације регије Копаоник, презентујући туристичку понуду општине –богато културно наслеђе Куршумлије, средњовековне манастире, бројне сувенире и производе домаће радиности, природне лепоте и бањски туризам, који задовољавају све потребе љубитеља спа путовања, али и активног упознавања свих лепота топличког краја.

Највеће интересовање владало је за отварање хотела „Планинка“ у Куршумлијској Бањи  са којом је Куршумлија постала јединствена општина у Србији која на својој територији има три бање, три реке, природни феномен Ђавољу Варош, културно историјско наслеђе из 12. века и бројне додатне садржаје, истакла је директорка Туристичке организације општине Куршумлијa Јасмина Савић.

Директорка Туристичке организације општине Куршумлија одржала је и низ пословних састанака. Договорена је заједничка промоција са Туристичким организацијама чланицама Туристичке организације регије Копаоник. Одржан је и састанак Туристичке организације Србије.

Штанд Туристичке организације Куршумлије, у хали 4 Београдског сајма, посетили су министар туризма и омладине Хусеин Мемић, председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић, и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.