Nagrada na Festivalu “Kofer slova”

Na XII Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 14. i 15. oktobra 2016. Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je Treću nagradu u kategoriji višelisna turistička publikacija do 50 strana.

U takmičarskom delu festivala bilo  je ukupno devet kategorija i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal (kese, blokovi, fascikle, bedževi, kačketi i slični proizvodi), turistčka mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija i najbolji web sajt.

Kriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.

Turističko-privredna publikacija KURŠUMLIJA, ima 48 strana i opsežno su predstavljeni turistički potencijali opštine, kao i društveno-privredni život naše opštine. Posebno je istaknuta autentičnost opštine koja se ogleda u „trilingu“ lekovitih banja, i čudesnim zemljanim figurama u Đavoljoj Varoši. Publikacija obuhvata trojezično izdanje (srpsko-rusko-englesko).

Publikacija nas vodi kroz bogatu turističku ponudu opštine uz zanimljivu priču. Tekst prate brojne fotografije i kadrovi koji će pobuditi u vama razmišljanje o kreativnosti prirode i želju za „živom“ slikom.

Na ovogodišnji Festival prijavilo se preko 50 turističkih organizacija iz Srbije, a i nekoliko turističkih organizacija iz regiona.

Pored takmičarskog Festival turističkih publikacija imao je i izložbeni karakter, a Turistička organizacija Kuršumlije imala je zapaženo učešće.

manifestacija-kofer-slova-1v

publikacija