KURŠUMLIJSKA GITARIJADA 2016

Kuršumlijska gitarijada održaće se 8. i 9. jula u dvorištu OŠ „Drinka Pavlović“ gde će biti postavljen i kamp za posetioce.

Nekada tradicionalna rock manifestacija Kuršumlijska gitarijada ove godine se ponovo vraća na scenu našeg grada. Prva Kuršumlijska gitarijada održana je 1988.godine  i narednih 10 godina ona je bila svratište rock bendova iz cele Srbije. Međutim, nakon  NATO bombardovanja 1999.godine održavanje ove manifestacije je prekinuto i sada, posle 18 godina, na inicijativu i u organizaciji Kancelarije za mlade, Neformalne  grupe mladih muzičara Kuršumlije i Turističke organizacije ”Kuršumlijska gitarijada” se ponovo održava.

Sa ponosom Vas obaveštavamo da će u revijalnom delu manifestacije završne večeri nastupiti bend “Orthodox Celts” i kuršumlijski bendovi “Twisted tales”, “Nevreme”, „Pandora“, “Ruke” i “Eskadrila”.

Na konkurs za takmičarski deo Gitarijade prijavilo se 24 benda iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a odlukom stručnog žirija (Bane Dejanović, umetnički direktor Nisville Jazz Festivala; Bojan Bojković, profesor muzičke pedagogije i klavijaturista jazz sastava „Naiss Blue“; Goran Ljubić Piti, gitarista benda „Goribor“) prvog dana manifestacije nastupiće 13 autorskih bendova.

Očekujemo da Kuršumlijska gitarijada u julu okupi veliki broj mladih iz mnogih gradova Srbije i da postane tradicionalna manifestacija.

Više informacija na: kursumlijskagitarijada.org.rs